Bus excursie Market Garden op 6 oktober gaat niet door

Kaart onbeschikbaar

Date/Time
Date(s) - 06/10/2018
9:30 - 16:00

Categories


AIRBORNE MARKET GARDEN BUSEXCURSIE

Door omstandigheden kan dit niet doorgaan.
UITPUNT VEGHEL
06 OKTOBER — 09:15

Neem op zaterdag 6 oktober 2018 deel aan de busexcursie Airborne Market Garden. Gidsen Erwin Janssen en Jan van Erp vertellen over gebruikte tactieken gedurende de bevrijdingsoperatie. Aan de hand van persoonlijke verhalen word je meegenomen naar vroegere tijden.

Het gebied waar Operatie Market Garden heeft plaatsgevonden is geen kwestie van toevalligheid. Tijdens de excursie ontdek je welke rol ligging en infrastructuur hebben gespeeld in september 1944 en de aanloop daarnaartoe. Uiteindelijk was de grote bevrijdingsactie ondanks alle zorgvuldige voorbereidingen, moed en doorzettingsvermogen, slechts deels succesvol. De dagtocht geeft inzicht in het verloop van de reddingsoperatie en helpt begrijpen wat er wanneer gebeurd is en waarom.

De excursie
Deelnemers zijn vanaf 09.15 uur welkom bij UITpunt Veghel (Markt 1) en worden in de raadzaal ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Om 09.30 uur start gids Erwin Janssen met een lezing, waarna men om 11.00 uur in de bus stapt. Onderweg stopt de bus op verschillende locaties van historische waarde. Tijdens één stop wordt er een klein stukje gewandeld. Deelnemers die niet goed ter been zijn hebben de mogelijkheid om in de bus te wachten. Om 12.30 uur staat een luxe lunch bestaande uit streekproducten klaar bij de Eerdse Molen. Rond 16.00 uur is de busexcursie afgelopen en arriveert de bus weer bij UITpunt Veghel.

Kosten
De kosten voor deze bus-excursie inclusief ontvangst, lezing en lunch bedragen €32,50,- voor bibliotheekleden en €35,00 voor niet-leden. Kaartjes voor de excursie zijn online te koop of aan de balie van het UITpunt (Markt 1, Veghel). Er is plaats voor maximaal 25 personen. 

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de excursie contact op met UITpunt Veghel. Tel. 0413-353540