De heemkamer is vanaf 1 september 2023 weer geopend op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

De heemkamer van onze Heemkundekring is gevestigd in “Het Raadhuis” aan de Markt 1 in Veghel. Onze archieven bevatten veel lokaal erfgoed zoals: devotionalia, foto’s, boeken en gereedschappen uit het verleden. Veel historische documenten, foto’s, kaarten e.d. worden gedigitaliseerd en in een eigen database bewaard. De naastgelegen trouwzaal wordt gebruikt door onze Heemkundekring voor lezingen. Hiervoor worden sprekers uitgenodigd met onderwerpen over geschiedenis, dialect, Brabantse gewoonten etcetera.

De heemkamer is geopend op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

U kunt dan terecht voor informatie, om spulletjes af te geven of gewoon even komen buurten over Veghel. Loop eens binnen! Als u wilt komen wij spullen ook bij u thuis ophalen, scannen of fotograferen.
Neem in dat geval contact op met Henk van der Voort (0413-363651) of mail naar secretariaat@vehchele.nl

In de maanden juli en augustus, met carnaval en op algemene feestdagen is de heemkamer gesloten.
Voor dringende zaken kunt u dan contact opnemen met het secretariaat, tel. 06-22457157.

Heeft U bodemvondsten of andere interessante informatie of vragen voor de werkgroep archeologie, dan mail naar archeologie@vehchele.nl

Veelal heerst de gedachte dat wanneer men melding maakt van een vondst deze moet worden afgestaan. Dat is echter niet waar, de vondst zal worden opgenomen in de landelijke databank Archis, met de registratie waar de vondst zich bevindt. U blijft zelf eigenaar.

Home