HISTORISCHE BOOTTOCHT VEGHEL

Kaart onbeschikbaar

Date/Time
Date(s) - 06/10/2018
11:00 - 16:00

Categories


HISTORISCHE BOOTTOCHT VEGHEL

 
UITPUNT VEGHEL
07 OKTOBER — 11:00

In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers en Heemkundekring Vehchele houdt UITpunt & Toerisme Veghel een historische boottocht vanuit de haven van Veghel op Zondag 7 oktober.

Op zondag 7 oktober bieden wij u de kans om aan boord te gaan en een belangrijk stuk van Veghel vanaf het water te bekijken. Zonder de eerste haven, die in 1826 gegraven is, zou Veghel nooit geworden zijn wat het nu is: een economische motor voor Oost-Brabant. Het begon al voor 1800 toen er plannen waren om van rivier de Aa een kanaal te maken. Uiteindelijk kwam er een kanaal van 
’s-Hertogenbosch naar Maastricht. Als enige op het hele traject, wist het gemeentebestuur van Veghel het voor elkaar te krijgen een lange insteekhaven gerealiseerd te krijgen. Een verhaal met meerdere invalshoeken, dat de moeite waard is om onder de aandacht te brengen. 

Programma:
De ‘Zoete Lieve Gerrit’ zal u meenemen vanaf de Noordkade naar de nieuwe haven bij Mars en IBM. Daarna voert hij naar de nieuwste haven bij de CHV en de containerterminal van Van Berkel. Bernard Vissers, voorzitter van Heemkundekring Vehchele, zal u gedurende deze tocht de nodige informatie geven over de historie van de locaties die onderweg te zien zijn. Vertrektijden zijn om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur, waarna u een uur lang kunt genieten van een omgeving die misschien al langer bekend is maar die u nog niet eerdere vanuit dit perspectief zag. 

Kosten
De kosten voor deze boottocht bedragen € 12,50 per persoon. Helaas is het schip niet rolstoeltoegankelijk en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Kaarten
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het UITpunt/ bibliotheek of online via www.uitpuntveghel.nl