Busexcursie Market Garden 17 november

Kaart onbeschikbaar

Date/Time
Date(s) - 17/11/2018
9:15 - 16:00

Categories


AIRBORNE MARKET GARDEN BUSEXCURSIE

UITPUNT VEGHEL
17 NOVEMBER — 09:15

Tijdens de busexcursie Airborne Market Garden vertellen gidsen Erwin Janssen en Jan van Erp over gebruikte tactieken gedurende de bevrijdingsoperatie. Aan de hand van persoonlijke verhalen word je meegenomen naar vroegere tijden.

De rol van ligging en infrastructuur
Het gebied waar Operatie Market Garden plaatsvond is geen toeval. Je ontdekt welke rol ligging en infrastructuur hebben gespeeld in september 1944 en de aanloop daarnaartoe.

Deels succesvol
Uiteindelijk was de grote bevrijdingsactie slechts deels succesvol. De dagtocht geeft inzicht in het verloop van de reddingsoperatie en helpt begrijpen wat er wanneer gebeurd is en waarom.

Het programma
Deelnemers zijn vanaf 09.15 uur welkom bij UITpunt Veghel (Markt 1) en worden in de raadzaal ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Om 09.30 uur start gids Erwin Janssen met een lezing, waarna om 11.00 uur de bus vertrekt. Onderweg stopt de bus op verschillende locaties van historische waarde. Tijdens één stop wordt er een klein stukje gewandeld. Deelnemers die niet goed ter been zijn hebben de mogelijkheid om in de bus te wachten. Om 12.30 uur staat een luxe lunch bestaande uit streekproducten klaar bij de Eerdse Molen. Rond 16.00 uur is de busexcursie afgelopen en arriveert de bus weer bij UITpunt Veghel.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de excursie contact op met UITpunt Veghel. Tel. 0413-353540 
      

Kosten
De kosten voor deze busexcursie inclusief ontvangst, lezing en lunch bedragen €32,50,- voor bibliotheekleden en €35,00 voor niet-leden. Kaartjes voor de excursie zijn online te koop of aan de balie van het UITpunt (Markt 1, Veghel). Er is plaats voor maximaal 25 personen.