Nationale archeologie dagen 13 en 14 oktober

Kaart onbeschikbaar

Date/Time
Date(s) - 13/10/2018 - 14/10/2018
All Day

Categories


ARCHEOLOGIEDAGEN VEGHEL-ERP-SCHIJNDEL-ST.-OEDENRODE
13 EN 14 OKTOBER 2018
Locatie De Schaapskooi Schijndel,  geopend van 10 tot 17 uur

Heemkundekring Veghel neemt deel aan de Nationale Archeologiedagen in samenwerking met de andere heemkundekringen van Meierijstad.

Laat u inspireren en leer hoe onze voorouders leefden tijdens de Archeologische dagen in Meierijstad.
Ga op zoek naar verborgen schatten met de metaaldetector of bekijk het uitoefenen van eeuwenoude beroepen. Zo is er een imker en klompenmaker. Er worden manden gevlochten, leer gemaakt en wol gevilt. De oude kunst van het perkament schilderen wordt gedemonstreerd evenals het bewerken van oud vensterglas. Ook zijn oude kippenrassen te bewonderen. Op zondag is het ook Najaarsmarkt op de Schaapskooi.

Leer over het leven in de Neanderthaler– en Cro-Magnon tijd. Acteurs van het Préhistomuseum uit Flémalle beelden het leven in deze tijd uit. Leer ook zelf speerwerpen of hoe een vuursteen te bewerken.
Museum Hertogsgemaal beeldt de Keltische tijd uit. Zij tonen Keltische en Romeinse vondsten uit de omgeving van het Groene Woud
De Heemkundekringen uit Erp, Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel presenteren vondsten uit eigen omgeving. Erp zal tonen hoe het restaureren van vondsten in zijn werk gaat.
Ook worden botten van mammoeten getoond en zullen deskundige archeologen uitleg geven over alle aspecten van de archeologie.
De Nationale Archeologie-dagen in Schijndel bieden een uitgebreid programma voor kinderen.
Zo kunnen zij onder meer met een metaaldetector op zoek, schatten opgraven, speerwerpen en met pijl en boog schieten, grotschilderingen maken of prehistorische sieraden maken